Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!

Ο περισσότερες παροιμίες, αν όχι όλες, έχουν αποδειχτεί πολύ σοφές! Μία από αυτές είναι και ο τίτλος αυτού του άρθρου. Το «ψάρι» λοιπόν, στο οποίο αναφέρεται ο τίτλος, φανταστείτε ότι είναι η κοινωνία μας. Βρωμάει όντως από το κεφάλι;;

Κάνω λοιπόν έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό μου και λέω :

Με νοιάζει αν ληστέψουν μια τράπεζα;

«Καθόλου, αυτές μας ληστεύουν κάθε μέρα. Αυτές προκάλεσαν την ψευδαίσθηση της ανάπτυξης της χώρας μας και μας «μπούκωναν» κάθε μέρα με δάνεια και κάρτες. Και προσέξτε λίγο! Δεν μας είπαν : «διαθέτουμε δάνεια και κάρτες , όποιος θέλει μπορεί να πάρει» , αλλά μας κυνηγούσαν σαν τρελές με διαφημίσεις, ενοχλητικά τηλέφωνα προσφορών μέρα και νύχτα, και κάθε λογής τρικ για να μας παρασύρουν στο τρυπάκι του εύκολου χρήματος! Φυσικά, αυτό δεν αθωώνει τα «θύματα», γιατί κι αυτά πήγαιναν γυρεύοντας(!) αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα με το οποίο θα ασχοληθώ κάποια στιγμή.. Συνεπώς η απάντηση είναι όχι!»

Με νοιάζει αν ληστέψουν ένα σούπερ μάρκετ (μεγάλο ε; όχι κανένα μπακάλικο)

«Μαγκιά τους! Γιατί κι αυτά, είναι από τους πρωτομάστορες στην «κλεψιά». Η ακρίβεια δεν είναι κάτι αφηρημένο. Είναι κάτι συγκεκριμένο και προκαλείται από τις μεγάλες αυτές επιχειρήσεις που υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Η μόνη λέξη που συνδιάζεται στο μυαλό μου με τα σούπερ μάρκετ, είναι «ακρίβεια». Έχω δει πάρα πολλές συγκρίσεις τιμών, χρόνια τώρα, και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ακρίβεια!»

Με νοιάζει αν ληστέψουν ένα βουλευτή;;;

«Χαχαχα! Αμην και πότε! Άντε να χαρώ κι εγώ λίγο! Με αφορμή αυτήν την ερώτηση (ρητορική κατ’εμένα) μου ήρθε κι άλλη «σοφή» παροιμία : «Θα γυρίσει ο τροχός… θα @#$^*&!@ κι ο φτωχός! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ

Γιατί όμως τέτοια απέχθεια και τέτοια εναντίωση; Ποια είναι η αιτία;

«Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό τις εξελίξεις. Αύξηση της ανεργίας, ακρίβεια, έξαρση εγκληματικότητας, σκάνδαλα, χρέη, η παιδεία στα χειρότερά της, η υγεία τα ίδια, και πάνω απ’όλα : «ΚΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ» , «ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ», «ΚΟΡΟΪΔΙΑ»!

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΛΟΙΠΟΝ; ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; Η ΞΕΦΤΊΛΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ.

Έχει κανείς να κάνει κάποια πρόταση; Όχι απεργίες και πορείες βέβαια. Δεν ιδρώνει το αυτί τους από αυτά. Τα θεωρούν παροδικά όπως αποδεικνύεται…! Όχι τίποτα άλλο, αλλά ταλαιπωρούμαστε και τσάμπα. Έχουμε που έχουμε τα προβλήματα αυτά, ταλαιπωρούμαστε κιόλας! Έχει λοιπόν κάποιος μία πρόταση για να να λάβουν το μήνυμα τα λαμόγια;

Εγώ έχω μία πρόταση! Ξέρετε το άσμα που λέει : «Ο έρωτας με έρωτα περνάει..» ; Παραπέμπει λίγο στο «Μαχαίρα έδωσες, μαχαίρα θα λάβεις!» Φαντάζεστε, λοιπόν, στις επόμενες εκλογές να βγει το Κ.Κ.Ε. ; Ακόμα καλύτερα, φαντάζεστε στις επόμενες εκλογές να βγει ένα κόμμα που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην βουλή; Ακόμα καλύτερα, φαντάζεστε στις επόμενες εκλογές να βγει ένα κόμμα που δεν υπάρχει στη βουλή, και τα 2 τουλάχιστον μεγάλα κόμματα να πάρουν ένα, το πολύ 10% ; Θα πάρουν το μήνυμα, ή όχι; Μας κοροϊδεύουν μία;; Θα τους κοροιδέψουμε δέκα!!! Και μην ακούσω ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά! Και μην ακούσω τι θα κάνει το νέο κόμμα στη βουλή χωρίς εμπειρία. Η απάντηση είναι προφανής. Είναι σοβαροί οι τωρινοί; Κι όσο για την εμπειρία.. τα βλέπετε τα χάλια μας! Μην φοβάστε, δεν έχει άλλο πάτο ! Κι ας διαλυθεί τελείως η χώρα. Θα είναι μια ευκαιρία απολογισμού και αναδιοργάνωσης! Το ψάρι είναι για πέταμα ούτως ή άλλως!»

Σκεφτείτε το...

Σχόλια

  1. 1) mipws sta kokkina grammata i8eles na grapseis 'koroidia' kai oxi 'koridia'?
    2)polu kala auta pou les,eidika stin teleutaia paragrafo, alla...3upna!!!! den prokeitai na ginei kati tetoio!!

    29.03.04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nomizeis oti an ebgaine akoma ki ena komma pou einai ektos boulis den tha ekane ta idia;;ego pantos den to pisteuo...oloi theloun na fane kai na gemisoun tis tsepes tous!kratos dikaiou den tha yparksei pote giati o ellinas exei tin aplistia sto petsi tou!einai na min sou dothei eksousia!tha tin ekmetalleuteis pros ofelos sou me opoiodipote tropo!distixos exo katalabei pliros oti den skeftontai oloi opos emeis!ki an skeftontai,den antidroun!to na antidrasei enas den exei nohma!einai omos oloi diatethimenoi na prospathisoun na dosoun lisi me tous tropous pous proteineis kai pou katabatos oloi exoume skeftei;;tha to doume stis ekloges!!!
    giota krim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διακρίνω ηττοπάθεια και στα δύο σχόλια. Ναι το σκεφτόμαστε. Για να γίνει μία πράξη, προηγείται η σκέψη. Το είπα εγώ, το σκέφτηκες κι εσύ. Κάποια στιγμή θα αγανακτήσεις και θα το πεις κι εσύ.Όταν θα το πεις κάποιος θα το ακούσει και θα το σκεφτεί. Και η αλυσίδα ξεκινάει..
    Όσο για τους επόμενους που θα θέλουν να γεμίσουν την τσέπη τους, απλά ας δοκιμάσουμε. Έχουμε τυφλούς, ας δοκιμάσουμε και τους μονόφθαλμους κι ας μην βγει. Αρκεί να υπάρξει η αντίδραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός! Kυλάει στο αίμα μας..