Δημοκρατία, ή μήπως χαζοκρατία ; ; ;

-Πείτε μου τώρα! Μήπως τελικά όπως λέει ο τίτλος έχουμε χαζοκρατία αντί για δημοκρατία; Ε, μα γίνεται; Μπράβο σε όλα τα λαμόγια (υπουργοί, πρωθυπουργοί, κ.τ.λ.) που είναι στην εξουσία και μας τα τρώνε. Μπράβο και πάλι μπράβο! Γιατί; Γιατί εμείς τους ψηφίζουμε και είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
-Ένας γνωστός μου, είχε πει : "Για να κυβερνήσεις δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος, αλλά να έχεις κοινή λογική! Οι έξυπνοι είναι αυτοί που κάνουν τις κομπίνες!". Κοινή λογική! Αυτό είναι! Μπορεί να υπάρξει;
-Τι πάει να πει κοινή λογική όμως; Να δώσω ένα παράδειγμα;
-Αν ακουμπήσεις ένα κάρβουνο αναμμένο και καείς, θα το ξανακουμπήσεις; Όχι! (Αν ναι,τότε περνάμε από την έννοια της κοινής λογικής, στην έννοια της βλακείας (!) και πάει μακριά η βαλίτσα..) Ωραία, δηλαδή αρκεί ένα άγγιγμα ενός δευτερολέπτου για να το καταλάβεις.! Μία τετραετία, πόσα δευτερόλεπτα έχει;;;;; Οι δύο τετραετίες;;;;;
-Δυστυχώς για να χτίσουμε, πρέπει πρώτα να γκρεμίσουμε. Κι όσο δύσκολο είναι το πρώτο, ακόμα πιο δύσκολο είναι το δεύτερο. Πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουμε να γκρεμίζουμε τους "καρεκλοκένταυρους" (αγαπημένη λέξη, ενός καθηγητή μου στο Τ.Ε.Ι., είναι αυτοί που πιάνουν μια "καρέκλα/υψηλή θέση" και δεν την αφήνουν με τίποτα λέμε..) οι οποίοι κάνουν κάθε είδους καραγκιοζιλίκι για να τους ψηφίσουμε. Και αν αυτοί είναι μια φορά καραγκιόζηδες με αυτά που κάνουν, εμείς είμαστε δέκα φορές που τους ψηφίζουμε.
-Καταρχάς ο κομματικός φανατισμός περνάει από γενιά σε γενιά λες και είναι κληρονομιά μας.
-Τι ψήφιζε ο μπαμπάς; Πα.Σο.Κ.;
-Πα.Σο.Κ. κι εμείς!
-Έτσι, άκριτα! Ναι, αλλά πού είναι η άποψη σου; Δεν βλέπεις την κοροϊδία; Δεν ακούς τους "ξύλινους" λόγους τους; Δεν βλέπεις ότι άλλα λένε πριν, και άλλα μετά; Δεν βλέπεις το επίπεδο της ζωής σου που μειώνεται; Δεν βλέπεις την παιδεία που απαξιώνεται; Δεν βλέπεις τα σκάνδαλα και τις βαλίτσες με τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια; Δεν βλέπεις που ο πιο φτωχός βουλευτής τρώει με χρυσά κουτάλια; Δεν βλέπεις την ανισοκατανομή του πλούτου, και την ψαλίδα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών να ανοίγει; Δεν βλέπεις την απραγία τους;
-Έχουμε σχεδόν 30 χρόνια και πηγαίνουμε σαν μπαλάκια από το πράσινο στο μπλε, κι από το μπλε στο πράσινο! Τα κριτήρια μας έχουν αρχίσει να διαστρεβλώνονται. Αντί να κοιτάζουμε ποιος μπορεί να προσφέρει τα πιο πολλά "καλά", έχουμε κατεβάσει τον πήχη και προτιμούμε αυτόν που θα μας φέρει τα λιγότερα "κακά".
-Ο Καραμανλής που είναι πρωθυπουργός, πείτε μου τι δουλειά έχει κάνει στη ζωή του???
-Ο Παπανδρέου (;) , που είναι ο ισχυρότερος αντίπαλός του???
-Βέβαια, καλά όλα αυτά, αλλά και τι να πράξεις; Δεν θα σας πω ούτε εγώ ούτε κανένας τι να πράξετε. Αυτό που θέλω να πω, είναι να μην γινόμαστε πρόβατα. Η ιδεολογία των κομμάτων έχει σταματήσει να υπάρχει εδώ και καιρό. Μία λέξη είναι που τα χαρακτηρίζει όλα. "Συμφέρον"! Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ιδεολογία και κατευθυντήρια γραμμή, δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν οπαδοί. Αφού οι ίδιοι οι βουλευτές το αποδεικνύουν και με τη στάση τους. Φεύγουν από το ένα κόμμα και πηγαίνουν στο άλλο, που, υποτίθεται, ιδεολογικά είναι αντίθετο. Γιατί; Για το δικό μας καλό; Όχι, για το συμφέρον τους! Δεν τους εμποδίζει η "φιλοσοφία" του κόμματος, μια "θεσούλα" θέλουν μόνο...!
-Γι'αυτό επιμένω, "φτερό στον άνεμο αυτοί", "φτερό στον άνεμο κι εμείς"! Ας τους μικρύνουμε λίγο την πίτα τους. Ας υπάρξει πολυφωνία στην βουλή. Ας δείξουμε λίγο αδιαφορία την επόμενη φορά που θα ζητήσουν τη ψήφο μας. Ας μην χαζογελάμε και ενθουσιαζόμαστε όταν βλέπουμε τους πολιτικούς. Ας είμαστε λίγο συγκρατημένοι και να περιμένουμε τις πράξεις για να χειροκροτήσουμε, όχι τις δεσμεύσεις.

-Το κείμενο αυτό δεν το έγραψα για να παινέψω, ή να μειώσω κανένα κόμμα. Δεν με ενδιαφέρει άλλωστε. Δεν θα υπηρετούμε εμείς αυτούς, αυτοί πρέπει να υπηρετούν εμάς.!

Σχόλια

  1. ta les polu kala... vasika omws upeuthinoi ollwn twn apopanw eimaste emeis oi idoi... pou de sumetexoume.... k lew egw twra.... gt autes sou tis skepseis de tis ekfrazeis k poio dhmosia?? gt ta muala mas de ksekolane ligo na paroume k emeis oi neoi thesi se ola auta??
    "theodora geor..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά σιγα Θεοδώρα μου... Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mpravo sou! ma kaneis perifani! vasika...den 3erw...logika mou akougontai...alla epeidi pisteuw esena...einai logika! sunexise!

    29-03-04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kala ta les xarouli mou alla poios akouei...to tragiko ksereis poio einai;oti meta tin proti tetraetia o kosmos ebgaine stous dromous kai sta kanalia kai diamartirotan gia tin akribeia,ta sumferonta-apraksia-aplistia tou kratous,klp,klp kai to apotelesma poio itan;;mia akoma tetraetia gia na apoteleiosoun oti afisan stin mesi..kai den milao gia to sygkekrimeno komma giati kai ta upoloipa to idio tha ekanan distixos!sunepos mipos pame gyreuontas;den ksero an tha dothei pote lisi se auto to problima alla to mono sigouro einai oti an den afipnistei o politis kai den parei tin apofasi na parei tin katastasi sta xeria tou me mazikes kinitopoihseis to mellon tis elladas mou fainetai mauro..
    giota krim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός! Kυλάει στο αίμα μας..

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!