Τα λεφτά, φέρνουν την ευτυχία.., τελικά.

-Ξέρω! Σε πολλούς ο τίτλος θα φανεί κυνικός. Δεν έχω λοιπόν, παρά να τον αιτιολογήσω, όπως εγώ πιστεύω, και να σπείρω έναν μικρό σπόρο αμφιβολίας, στο μυαλό σας -εφόσον το "χωράφι είναι γόνιμο" (=ανοιχτό μυαλό)- .
-Καταρχάς, πιστεύω ότι την "ευτυχία" την αναζητούμε, δεν μας αναζητεί. Αν ο άνθρωπος είναι μίζερος, δύσκολα θα βρει την ευτυχία. Άρα η μιζέρια είναι ένας παράγοντας που εμποδίζει την ευτυχία. Τι σημαίνει όμως μιζέρια και τι την προκαλεί;
-Έκανα λοιπόν κάτι απλό. Αναζήτησα την ερμηνεία της λέξης μιζέρια, στο πρώτο λεξικό που βρήκα μπροστά μου στο google και πήρα την εξής ερμηνεία : "μιζέρια η [mizérja] : φτώχεια και κακομοιριά ως χαρακτηριστικά της ανθρώπινης ζωής". Βέβαια, η φτώχεια πάλι, είναι κάτι το σχετικό και εξαρτάται από άλλους αρκετούς παράγοντες. Για παράδειγμα, φτώχεια θεωρείται για κάποιους να μην έχουν να φάνε, δηλαδή να μην έχουν αγαθά πρωταρχικής ανάγκης, ενώ για άλλους να μην έχουν λεφτά να πάρουν ένα αγαθό δευτερεύουσας ανάγκης, όπως για παράδειγμα έναν υπολογιστή, ή κάτι άλλο. Για να μην αναλωθώ στο "τι είναι φτώχεια", και ξεφύγω κι από το θέμα, θα θέσω ως μέσο όρο τους ανθρώπους που έχουν καλύψει, έστω, τις πρωταρχικές τους ανάγκες.
-Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ. Ένας από αυτούς είστε κι εσείς, που διαβάζετε αυτό το άρθρο! Όλοι μας έχουμε, έστω, ρούχα να φορέσουμε, φαΐ να φάμε, νερό να πιούμε, και ένα "κεραμίδι" πάνω από το κεφάλι μας. Αυτά όλα, για εμάς είναι δεδομένα. Ωραία ως εδώ
-Στη συνέχεια, προχώρησα και στην ερμηνεία της λέξης ευτυχία : "ευτυχία η [eftiía] : κατάσταση βαθιάς και διαρκούς ικανοποίησης, που δημιουργείται από την εκπλήρωση των ψυχικών και υλικών αναγκών και επιθυμιών" . Μάλιστα! Για την "εκπλήρωση των ψυχικών αναγκών και επιθυμιών", αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι απαραίτητα τα λεφτά, για την "εκπλήρωση των υλικών αγαθών" όμως;;; Νομίζω, πως εδώ υπάρχει πρόβλημα..
-Καλά τα λεξικά και οι ερμηνείες τους, όμως ας έρθουμε και λίγο στην αληθινή ζωή. Τα λεφτά, είναι το κλειδί σχεδόν για όλα όσα έχουμε. Είναι το τελικό συστατικό που λείπει για την υλοποίηση των επιθυμιών μας. Σχεδόν όλα έχουν την τιμή τους, αν όχι όλα. Το βλέπετε άλλωστε και στην καθημερινότητά μας. Πόσα πράγματα θέλετε να κάνετε, αλλά κολλάτε στο θέμα του οικονομικού ; Πολλά, αν όχι όλα.. Ειδικά σήμερα λοιπόν, τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία.
-Το τελευταίο "οχυρό" που δεν έχουν "ρίξει" τα λεφτά είναι η υγεία. Υπάρχουν ακόμα ανίατες ασθένειες, και η υγεία προηγείται της ευτυχίας.. Ακόμα κι αυτό το οχυρό όμως, μέρα με τι μέρα αποδυναμώνεται.. Κι αυτό χάρη στα λεφτά που δίνονται για τις έρευνες.

-Φυσικά, απόλυτο δεν είναι τίποτα. Όλα είναι σχετικά. Τα χρήματα φέρνουν ευτυχία όταν είναι το "μέσον" και όχι ο "σκοπός"!




Σχόλια

  1. i agapi fernei tin eutuxia...an exeis kapoion dipla sou pou pragmatika se agapaei, sto deixnei ka8e mera kai esu to eisprateis, tote eisai eutuxismenos kai den 8es tipota apo auta pou den mporeis na exeis epeidi sou leipoun kapoia xrimata...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι. Αλλά αν αυτός που αγαπάς δεν είναι δίπλα σου; Υπάρχει και η απόσταση (π.χ. ο ένας είναι στο τάδε μέρος κι ο άλλος σε κάποιο άλλο), ακόμα και γι'αυτό χρειάζονται λεφτά..
    (Θα εκτιμούσα αν σχολιάζατε επώνυμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. einai sto xeri tou ka8ena ama dextei tin apostasi (opws gia paradeigma aneferes) afou 8a exei skeftei ta xrimata (afou auto einai to 8ema mas) an tin dextei paei na pei pws ta vgazei pera kai 8a exei kai tin agapi..
    Ζ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ που σχολιάζεις.Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη των άλλων.
    -Αν πρόσεξες, το είπες μόνος/η σου Ζ.Μ. Ξεκίνησες με μία παραδοχή. Το "αν" θα δεχτεί την απόσταση. Έτσι είναι όμως; "Αν;" Μπορείς να υπολογίσεις από πριν πόσο καιρό θα είσαι με κάποιον; Κι αν αυτό τραβήξει πολύ; Τα χρήματα δεν θα είναι ένα εμπόδιο; Θα μου πεις αυτό είναι το λιγότερο, όμως θα είναι ένα πρόβλημα, είτε μικρό, είτε μεγάλο.
    -Και πάλι όμως το αναφέρεις: "Αφού θα έχει σκεφτεί τα χρήματα." Δηλαδή, τα χρήματα θα είναι μία προϋπόθεση. ΠΡΟ-υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. egw xari mou symfwnw mazi sou, ta lefta fernoun tin eytyxia kai tin ikanopoiisi oso gia to oxuro pou den exoun riksei akoma diafwnw en meri. posoi exoun swthei apo ta gnwsta fakelakia? kai posoi eixan tin dunatotita an eprepe na pane sto ekswteriko? mono osoi exoun lefta!!!!!!!! vevaia yparxoun kai oi periptwseis pou den mporoun na se voithisoun se themata ygeias. apo tin alli omws ti na ta kaneis ta lefta an den exeis anthrwpous na se agapane dipla sou? apla xreiazontai kai ta dyo,gt to ena symplirwnei to allo gia tin eytyxia otan leipei to ena uparxei provlima. eirini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω πιστευω οτι αν θες μια απλη ασφαλιση ενα μικρο σπιτι και ενα μικρο αυτοκινητο ισα για να εισαι εξασφαλισμενος και δεν μπορεις να τα εχεις ουτε αυτα τοτε αστα...Εκτος εαν εχεις κανει συμβαση καλης συμβιωσης με καποιον...πολλοι ομως γαμοι ειναι του κ...ου και το χηροτερο ειναι οτι πολλοι νομιζουν οτι ειναι μια χαρα.Αμ δε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ...... Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΩΣ ΖΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΘΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΩΣ ΜΙΜΗΣΗ..... ΕΙΜΑΙ 13 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ..... ΕΙΣΤΕ ΑΝΩΡΙΜΟΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ !!!!!!!!!!!ΙΣΩΣ ΤΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΜΟΝΟ<3 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός! Kυλάει στο αίμα μας..

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!